Lumon "näyttelyura" alkoi marraskuun ensimmäisenä sunnuntaina, 2.11.2008. Paikkana oli Myyrmäen urheiluhalli, ja epävirallisen pentunäyttelyn järjestäjänä Suomen Seurakoirayhdistys.

 

Lumo ei ollut hallin hälinästä kovinkaan kummissaan. Sisään mennessä hieman ihmetteli, että mikäs paikka se tämmöinen on, mutta tutut ihmiset nähdessään pisti itsensä kehän laidalle maaten kuin vanha tekijä konsanaan. Paikalla olivat myös Lumon kasvattaja Ansku sekä sisko Dixi (Villi-Joikhu Super-Säpinä). Isännän sisko Maarit sai kunnian esittää neidin ensimmäisessä näytelmässä. Emännästä ei ehkä siihen olisi ollut, koska taisin olla porukan pahin jännittäjä.

Ryhmässä oli tasan kolme Suomenlapinkoiraa, kaikki narttuja: yksi ns. virallisen linjan lappalainen, sekä kaksi paimensukuista kanssasisarta. "Yllättävää sinänsä", että juuri tämä virallisenlinjan narttu, joka oli paimentyttöjä muutaman päivän nuorempi ja huomattavasti pienempi, voitti sekä oli ROP-pentu. Lumo sijoittui toiseksi, Dixi kolmanneksi. Tuomarina oli englantilainen Sheena Easton.

 

Lumon arvostelu PEK2:


 "Pleasing head. Nice top line. Nice shoulder angles in the front. Would like a slightly shorter hock. Just tends to turns elbows out coming towards you."


Vapaa suomennos: "miellyttävä pää, hyvä selkälinja ja etukulmaukset, kintereet voisivat olla aavistuksen lyhyemmät. Liikkeessä kyynärät kääntyvät hieman ulos."



Lumo esittäytyy Maaritin kanssa. Kuva Pasi Jäntti


Kehän laidalla: Lumo ja sisko Dixi. Kuva Pasi Jäntti


 

Lumo seisoo koirapuistossa

Lumon kanssa liikkumista kehässä sekä seisomista täytyy harjoitella, ja paljon. Emäntää puri ehkä pienen pieni näyttelykärpänen sinällään, että varmasti tulemme käymään näyttelyissä aina muutamia kertoja vuodessa. Seuraava mahdollinen näyttely tulee ehkä olemaan tammikuun 2009 lopulla Turussa järjestettävä kansainvälinen koiranäyttely, Top Dog Show. Sinne suunnataan lähinnä kasvattajan innoittamana, sillä Turussa Suomenlapinkoirien tuomarina toimii norjalainen Anne Indergaard. Ja norjalaisten lisäksi paimensukuisista yleensä ovat pitäneet ruotsalaiset sekä tanskalaiset tuomarit.

 

Eilen tuli ostettua tytöille Nina Ottossonin aktivointipeli. Lumo pääsi testaamaan peliä jo paikan päällä, Alma taas kotona. Mukavaa oli, että meidän lauantaina 16 vuotta täyttänyt mummeli sai kohtuu mukavasti juonenpäästä kiinni.


Tytöt aktivoituvat yhdessä

 Lumolla on ollut ihmeteltävää aina aikaisilla aamu- ja myöhäisillä iltalenkeillä kun maassa lepäävät syksyn lehdet ovat niin kovin rapsakoita. Samoin kuuraiseen nurmeen on ihana hieroa itseään, ja jäätyneet lätäköt ne vasta mielenkiintoisia ovatkin.. Tänään käytiin nauttimassa vapaapäivästä ulkoillen Myyrmäen ja Malminkartanon välimaastossa, ja kotiintulomatkalla pyörähdettiin Variston koirapuistossa leikkimässä.


Autoilija-Lumo


    

Tarkkana

                     

              
Kettutyttö

 

Meidän jengin parhaat pussihousut ja tuuhein häntä