Koska emännällä ei näyttäisi olevan muuta tekemistä näin vappupäivänä, niin päivittelen hieman meidän kuulumisia näin yleisellä tasolla..

Pari viikkoa sitten, edellisten rauniotreenien ja muiden yhteistyössämme ilmenevien ongelmien innoittamana otin taas säännöllisempään käyttöön naksuttiminen. Toki Naksutinkoulutusta koirallesi-kirjallakin on oma osuutensa asiaan Hymy Kyseistä Morten Egtvedt ja Cecilie Kosten kirjoittamaa kirjaa suosittelen kaikille, jotka ovat kiinnostuneet positiivisesta ehdollistamisesta koulutusmuotona, sekä naksuttimesta koulutusvälineenä. Itse olen vakuuttunut siitä, että tässä pienessä metalliklikkerissä ja siihen yhditetyissä palkkanameissa tai taisteluleikeissä on taikaa.


Parin päivän klikkailun ja ehdollistamisen tehostamisen jälkeen Lumo vaikutti olevan hieman enemmän kuulolla, ja jopa toimivankin, palasin siis muutamia askelelia taaksepäin, ja yritän nyt käsivällisesti hinkata asioita, ehkä Lumotus on valmis sitten viiden vanhana.. En tiedä olenko "vesittänyt" joitakin käskyjä, ollut jotenkin järjettömän epäjohdonmukainen vai missä on mennyt vikaan kun jotkin perusasiat tuntuvat jälleen niin pirun haasteellisilta.. Tietenkin ensimmäisillä juoksuilla on osuutta asiaan ja muutenkin hieman murkkuikäiseltä vaikuttavalla Lumolla saattaa olla pientä keskittymiskyvyn puutetta ja halua testata emäntäänsä. Jääräpäinen nuori neiti on kyllä ollut, ja kevät on tuonut mukanaan kaikkea mammaa paljon paljon enemmän kiinnostavampaa, kuten jyrsijöiden raadot, lentävät linnut jne. Turkkipesullakin jouduttiin käymään tämän viikon tiistaina, syystä että lähipelto on muuttunut jyrsijöiden hautuumaaksi, ja Lumo kun NIIN rrrrakastaa mätänevien raatojen päällä kierimistä... Emäntä ei niinkään sitten rakasta sitä hajua mikä neidistä tämän viihdykkeen jälkeen irtoaa. Edellisellä viikolla puolestaan harrastettiin täsmäpesua, ja samasta syystä...

Juoksujen loputtua ollaan taas lenkkeilty naapurin bordercollie Danten kanssa. Viimeeksi tänään käytiin  Danten ja Ninnu-emännän kanssa kimppalenkillä. Myös Peiqin ja Aidan kanssa ollaan ulkoltu, ja tänään onkin vielä tarkoitus lähteä kiertämään Petikko tyttöjen kanssa. Lumosta on ihan lempparia kun pääsee leikkimään ja touhottamaan kavereiden kanssa. Sen ilon hänelle tulen aina suomaan. Olemme törmänneet myös aamulenkkituttuihin; Nikke lapinkoiraan, Bella lyhytkarvaiseen collieen jne. Tosin Lumosta on ehkä kivempaa leikkiä Peikon, Apin tai Danten kanssa.